Nederlands Engels

Developing and Engineering Better Agriculture
with Aquatic Innovations

Over deBaai

deBaai werkt aan de teelt en toepassing van aquatische gewassen. Aquatische gewassen kenmerken zich door:

● Een hoge biomassa opbrengst gecombineerd met een waardevolle biomassa samenstelling, waaronder veelal een hoog eiwitgehalte.
● Directe opname van mineralen uit het water, waardoor restromen of oppervlaktewater gezuiverd kunnen worden van o.a. stikstof en fosfaat.
● Een teelt die onafhankelijk is van de bodem en daarmee een alternatief is voor maginale gronden waar met conventionele gewassen weinig tot geen opbrengst gerealiseerd wordt.

Aquatische gewassen kunnen dankzij deze eigenschappen bijdragen aan het verduurzamen van de agrarische sector, realiseren van een circulaire economie en het terugdringen van de afhankelijkheid van geimporteerde grondstoffen, zoals soja.

deBaai initeert en partcipeert in projecten die tot doel hebben de teelt en toepassing van aquatische gewassen te ontwikkelen naar een duurzaam en economisch rendabel alternatief voor huidige productiesystemen voor voedsel, veevoer en materialen. De rol van deBaai in deze projecten varieert van het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling tot advies en (technisch) projectmanagement.

Laatste Nieuws

Jan. 14, 2019

Resultaten Azolla pilot de Marsen gepubliceerd in Vfocus

De resultaten die in het teeltseizoen van 2018 behaald zijn met de Azolla pilot op Zorgboerderij de Marsen in Landsmeer zijn gepubliceerd in Vfocus, vakblad voor specialisten in de diervoeding

Download link voor het artikel

Nov. 28, 2018

Artikel over Azolla in EOS

In het populair wetenschappelijk tijdschrift EOS verscheen onlangs een artikel over Azolla, geschreven door Corlijn de Groot. Voor het artikel wordt onder andere Paul Brouwer van deBaai geinterviewd over de laatste wetenschappelijke doorbraken en de Azolla pilot op Zorgboerderij de Marsen

Download link naar het artikel

Oct. 3, 2018

Azolla pilot de Marsen te zien bij NTR Focus

NTR focus maakte een speciale aflevering over Azolla. In deze aflevering wordt Wouter Joop van Zorgboerderij de Marsen geinterviewd over de pilot die op zijn Boerderij loopt

Link naar de aflevering